thumb_swingborg1Swingborg hed den plade fra 1981, hvor ni forskellige svendborgensiske orkestre gik sammen om at indspille en plade med egne numre. Pladen var produceret af Fajabefa (foreningen af jazz-, beat- og folkemusikamatører i Svendborg).

Pladen blev indspillet for, at orkestrene kunne lære noget om pladeproduktion, og for at fortælle, at det [i]godt kan lade sig gøre selv at sende en plade på markedet uden at skulle overlades til de kommercielle pladeselskabers nåde og barmhjertighed[/i] som der meget tidstypisk står i noterne på indercoveret af pladen.

Blandt de medvirkende orkestre kan nævnes: Palnatoke, Flied Lice Jazz Quintet, Sy'fynsk Kørvel, Sy'fynsk Cabaretforsynings Musikforsyning, Nøkken og Save The Beaver, der hver især sang tidstypiske numre som "Save My Beaver", "Byggeren", "Flere måder at elske på", "To sider af tålmodighed", "1980", "Færdig med at knokle" og "Alene med dig selv" på pladen.

thumb_swingborg2Teksten til det sidstnævnte nummer er skrevet af fantasyforfatteren Josefine Ottesen, der bor sammen med en af de medvirkende musikere på pladen. Blandt andre medvirkende musikerne bemærker man: Liza Freeman Nielsen, Henrik Juul Jensen, Peter Thurøe, Ole Dorf, Jens Lysdahl, Walther Bladt og Thomas Kinch-Jensen. Flere af disse navne har siden været med til at præge det svendborgensiske musikliv. Henrik Juul Jensen blev siden journalist ved månedsbladet PRESS og DR og har endvidere udgivet en bog om Klaus Rifbjerg med titlen Afterbeat og romanen Stenhuset på Gyldendal i 2003.

Pladen blev indspillet på musikværtshuset Kloster Moster i ugen mellem d. 16. til den 23. februar 1981, og blev udgivet senere samme år.

Gå til toppen