Foruden den gamle kriminalroman”Svendborgs Mysterier”fra 1855 (se selvstændig artikel) findes der flere andre eksempler på kriminalromaner, hvor handlingen udspiller sig i Svendborg.

krimi_i_svendborgEn kendt svensker
Den svenske forfatter Vic Suneson har skrevet ”Linie Langeland” fra slutningen af 1960'erne, som er en spændende kriminalroman, der både foregår på Langeland og i Svendborg.

Vic Suneson er et pseudonym for den svenske forfatter Sune Viktor Lindquist, der levede fra 1911 til 1975. Han skrev over 30 kriminalromaner hvor af mange også er udkommet på dansk. Den første udkom i 1943 og den sidste samme år som han døde. Han tilhører derved samme generation af kriminalforfattere som Stieg Trenter, H-K Rönblom og Maria Lang.

Vic Suneson havde et persongalleri med forskellige politifolk, der optrådte på skift i romanerne. Blandt de hyppigt optrædende er kommisær Kjell Myrman, der optræder i "Linie Langeland" og O. P. Nilsson, der starter sin karriere i militæret, men fortsætter indenfor politiet.

To nyere danske krimier
krimi_i_svendborg3krimi_i_svendborg2Martin Mark har skrevet”Manden med det klare blik”hvor et lig dukker op på Forbrændings-anlægget i Svendborg. Den bog udkom i 1987. Martin Mark har desuden skrevet to andre romaner”Klam”og”Dødbideren”og børnebogen”Mig og Nicke".

Bendt Gammeltoft-Hansen har skrevet”Vindeltrappen", der beskriver to parallelle handlingsforløb, hvor et mord i nutiden på organisten i Sct. Nikolaj Kirke fører tråde tilbage til sælsomme begivenheder i meget gamle dage. Bogen udkom i 1998.

Gå til toppen