Disse ord her i overskriften sagde jeg til én af damespillerne da vi sad i kantinen og fik en forfriskning efter en fodboldkamp. Ordene blev sagt fordi på det tidspunkt, var der kommet et forslag om at lave et stærkt sydfynsk hold, det var i 2004. Der blev kigget lidt da jeg sagde det, hvad mener du med det? Blev der spurgt. Pigerne mente, at de kunne da godt huske, at det nærmest var dem, der havde startet damefodbolden i Skårup, for kun få år siden. Så måtte de have historien.

Skårup Boldklub eller S.B.1920 som klubben tidligere hed, har været med næsten fra starten, hvor det blev moderne for damer at spille fodbold. I vinteren 1969-70 var nogle damer begyndt at træne for sjov i den gamle badmintonhal i Svendborg, under ledelse af den daværende formand Arne Magaard. Det gik egentlig meget godt og snart var rygtet om disse spillere løbet hen til boldklubben Stjernen, ikke langt derfra. Den 2. marts 1970 sendte Stjernen et brev til Skårup Boldklub og spurgte om Skårups damer kunne være interesseret i et samarbejde med fælles træning og henblik på at skabe et stærkt sydfynsk hold. Stjernen stod i samme situation som Skårup er i nu i 2004, højt rangeret hold, men ikke nok stærke spillere ved skader eller afbud. Stjernen stod som arrangør af DM og var således stærkt interesseret i flere spillere. Men da vi havde været i gang et godt stykke tid, og det gik rimelig med spillet, vedtog bestyrelsen og sige ligesom, da hallen skulle bygges: Vi ka` seel!

Den 3. april 1970 vedtager bestyrelsen, at damerne spiller gratis indtil udendørskampene begynder hen i maj. Den 17. april 1970 oplyser Svend Åge Jensen, at der er god tilslutning til damefodbold, der er 18 til træning hver torsdag aften, nu under Svend Åges ledelse. Der skal nu holdes et møde med alle disse damer. Jeg indkalder til møde d. 23. april 1970, hvor det er tanken, at de skal have deres eget udvalg. Til dette udvalg vælges også én fra ungdomsspillerne, dvs. at allerede på dette tidspunkt, har vi både de unge og de lidt ældre i gang. I 2004 ender det så alligevel med et samarbejde med Stjernen og så er det at vi er tilbage ved udgangspunktet, og det er nok ikke så ringe endda.

Afslutningsvis skal det nævnes at Skårups damer spillede sig op i danmarksserien i 2003, og var endda tæt på oprykning til 1. division året efter, men da det er unge mennesker, der flytter efter uddannelse og arbejde, har det igen været svært at skaffe folk nok på det plan. Så nu går det ned ad bakke igen, selv om man arbejder sammen med naboklubben

Gå til toppen