thumb_landsstaevne3Landsstævnet i 1994 var et stort arrangement for byen. Niels Dalgård fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup blev ansat som leder af Landsstævnekontoret, der skulle koordinere det hele.

Stævnet var samtidig det første fællesstævne for DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) og DDS (De Danske Skytteforeninger).

Der var tilmeldt 41.570 aktive deltagere, hvilket var næsten dobbelt så mange som ved det foregående stævne i Horsens i 1990. 2000 frivillige hjælpere deltog under stævnet.

thumb_landsstaevne4Til landsstævnet blev der tegnet et nyt logo af Lars Green fra Nærum i orange, gule og blå farver. Svendborg byggede et nyt otte-kantet stadion ved Ryttervej og opførte en ny svømmehal - Svendborg Badeland, der åbnede kort før Landsstævnet.
Stævnet blev afviklet i strålende solskin.

Af prominente gæster deltog: Dronning Margrethe, Statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Udenrigsminister Niels Helveg Petersen og adskillige folketingsmedlemmer. Der var ca. 1400 internationale deltagere.

Der kan læses mere:
 
Lilholt, Lars: Men aldrig som før (I kong Pukkelrygs land). 1994. (Musikken der blev lavet specielt til Landsstævnet i 1994)

Landsstævne 30.6-3.7.1994. Svendborg. (Program til stævnet)

Landsstævne 30.6-3.7.1994 Svendborg. DR, 1994. (Video med generelle informationer om landsstævnet og DGI Svendborgs opvisning)

Gå til toppen