torvet1Bygningen, der er i 3 etager, har en pudset og stukdekoreret facade, øverst afsluttet med en balustrade. I 1. og 2. sals højde var der oprindelig en gennemgående karnap, hvis fundament nu fungerer som baldakin over indgangspartiet.

Ejendommen er i 1854 udstykket fra hjørnegrunden til Møllergade 11. Hans Peter Lange indledte i 1894 salg af sin ejendom til kurvemager Jens Andersen fra Tved. Købekontrakten var udformet og underskrevet, men inden skødet blev udfærdiget, overtog købmand Christian Berg handelen og fik skødet på den gamle bygning, som var opført ca. 1780. Få måneder senere fik Christian Berg tilladelse til at rive huset ned og opføre den bygning, vi ser i dag. Isenkræmmer Carl Dichmann lejede sig i 1896 ind i den nye bygning og købte den 1902. Siden 2009 er bygningen ejet af Rikke Møller Andersen.
torvet1 1

Helt frem til 1970’erne var der i hele huset isenkræmmerforretning, først under navnet Dichmann, derefter under navnet Dichmanns Efterfølger. Senere kom LM Sport og spisestedet Nicolajs Køkken, inden Body Guide – Velværehuset flyttede ind i 2010.

Gunnar Thomsen, Svendborg Byhistoriske Arkiv, 2017

Gå til toppen