Hjørneejendom til Kattesundet. Det store 15 fags 2-etages teglhængte forhus er opført i 1825, hvor det erstattede et mindre 1-etages forhus. Det har en grundmuret forside og østgavl, men er ellers af bindingsværk. Murene er pudsede og gulkalkede med et hvidt bånd af puds, der adskiller 1. sal fra stueetagen, og som under førstesalens vinduer afsluttes som en gennemløbende sålbænk.

Den nyere del af forhuset, med facade mod Kattesundet, er en grundmuret 3-etages bygning fra omkring 1883. Hjørnet mod Kattesundet er skråt afskåret.

torvet6Opførelsesdatoen for den første ejendom på adressen kendes ikke, men vi ved, at der lå en ejendom, som blev ødelagt under svenskekrigene 1658-1660. I tiden herefter er ejendommen genetableret og har haft en del skiftende ejere. Ejendommen husede i omkring 100 år, fra 1888 til slutningen af 1980’erne isenkramforretningen C.M. Kauffmann. Det var en spændende forretning – set i børnehøjde. Gulvet var meget skævt, og lokalet var indrettet, så man først kom ind i ’den fine afdeling’ med glas og porcelæn og kongelige figurer. Bagerst i butikken fandt man ’de kedelige ting’ – som søm og skruer. I ejendommen har der siden været flere forskellige butikker – bl.a. Karin Wiggers (eksklusivt dametøj) og Merlin (radio og TV). I dag har skobutikken Bossa Noga Sko og Telenor til huse her.

Anne Marie, Britta og Lene, Svendborg Byhistoriske Arkiv, 2017

 

 

 

Gå til toppen