ishus_odensevej1Minna Åskov solgte is i det lille ishus på Odensevej 14, hvor man skulle ringe på en klokke, og så kom fru Åskov ud fra huset og solgte is til kunderne. Ishuset ligger der faktisk stadigvæk, men der er ikke længere is til salg derfra.

Kiosken åbnede allerede i 1953 og blev stående nærmest uanfægtet af tidens gang i årevis. I starten var det dog en mindre kiosk på 1 x 1 kvadratmeter, men den blev siden fordoblet til en kiosk på 2 x 2 kvadratmeter. Sæsonen strakte sig fra påske til oktober.

Hvor længe der egentlig blev drevet kiosk står lidt uklart, men mere end 35 år er det i hvert fald.

I et interview i 1985 sagde fra Åskov, at hun elskede at snakke med kunderne, og at det mere var det, end den egentlige indtjening, der havde været drivkraften gennem årene. For det var bestemt et meget bundent job at skulle sælge is hver dag, fra morgen til aften og hver weekend.

ishus_odensevej2I samme interview sagde fru Åskov også, at kunderne med tiden også begyndte at købe is til deres hunde. Dog var det som regel den billige is "Mælkedrengen" der blev brugt som godbid for de firbenede.

Gå til toppen