I 1874 overtog Carl Axelsen (1848-1921) et primitivt, lille jernstøberi i Ørkildsgade i Svendborg efter sin far.
Under Carl Axelsens ledelse blev støberiet stærkt moderniseret, bl.a. med damp som drivkraft, ligesom der blev opført et nyt værksted.
Axelsen kom til i opgangstider for Danmark. Skibsfarten og skibsbyggeriet i Svendborg var inde i en stor opblomstring. Et af Carl Axelsens Jernstøberi og Maskinfabrik specialer var skibssmedearbejde, og det betød en kraftig udvidelse af virksomheden, der også fabrikerede landbrugsmaskiner. I 1890érne lod Axelsen opføre en kedelsmedie og en fabrikation af dampkedler til andelsmejerier på Sydfyn og øerne tog sin begyndelse.
I 1899 besluttede Carl Axelsen at drosle ned og lod sin virksomhed omdanne til aktieselskab. Carl Axelsen og hans hustru, Magda, lod opføre en villa på Fruerstuevej 22. Den fik navnet C (arl) A (xelsen) M (aga) A (xelsen) = CAMA. Villaen blev langt senere til et kollegium, og det derfra Svendborgs store kollegium CAMA har sit navn.
Carl Axelsen sad selv i den første aktieselskabsbetyrelse sammen med bl.a. sagfører og senere borgmester Lacoppidan Petersen.
Der var et tydeligt behov for en flydedok i Svendborg Havn. F.eks.måtte A/S Sydfyenske Dampskibsselskabs voksende flåde af færger tage til større værfter udenbys for at komme til eftersyn. Byrådet gav i 1904 A/S Carl Axelsens Jernstøberi og Maskinfabrik A/S lov til at placere en flydedok ved Nordre Kaj, hvor en mindre værkstedsbygning også blev opført.
Flydedokken skulle vise sig at være en god investering. Op mod 100 skibe fra både Svendborg og andre steder i landet blev årligt dokket her.
I 1909 blev der foretaget en omfattende ombygning og udvidelse af bygningerne i Ørkildsgade, så virksomheden nu kunne klare reparationer af såvel træ- som stålskibe. Fabrikation af en række hjælpemidler til skibe blev taget op, bl.a. ankerspil, lossespil, styremaskiner m.v. En produktion af dampspil til såvel skibe som entreprenører var også på programmet.
A/S Carl Axelsens Jernstøberi og Maskinfabrik A/S ophørte i 1916. Firmaet indgik i et nyt firma i, nemlig A/S Svendborg Værft og Maskinbyggeri.
I Ørkildsgade kom der nye ejere af jernstøberiet under navnet Ørkil Jern og Metalstøberi.