I omkring 50 år var der en duft, en liflig duft, af friskbagt brød i omegnen af Vestergade 181 i Svendborg.
Duften kom fra Büngers Brødfabrik, som i en årrække forsynede bagere og andre butikker på hele Sydfyn med rugbrød, franskbrød og sigtebrød.
Det hele begyndte i 1885, da Niels Frederik Bünger åbnede et bageri på Søgårdsvej. Han flytter det til Vestergade i 1904.
Sønnen, Julius Bünger, kommer i bagerlære hos faderen, og i 1919 overtager Julius forretningen.
Julius Bünger var en driftig mand og opfindsom mand. I 1924 bliver bageriet omdannet til en egentlig fabrik, som en overgang også havde eget mølleri.
Julius Bünger fandt hele tiden på nye metoder til at forbedre arbejdsgangene i brødfabrikken. Han indførte omfattende rationaliseringer, som vakte beundring i fagkredse.
Julius Bünger opnåede patent på en opslåningsmaskine. Den kunne ælte dejen og skære den ud i lige store stykker, og sparede dermed megen håndkraft i brødfremstillingen. Han fik Schulstad & Ludvigsens hæderslaget for sin opfindelse.
Julius Bunder besad en lang række tillidshverv. Han døde i 1963 i en alder af 68 år.
Sønnen, Verner Bünger, stod klar til at føre fabrikken videre. Han havde stået i lære i købmandsfirmaet Baagøe & Riber og efter et handelsskoleophold i Århus kom han hjem til Svendborg som bogholder i fabrikken.
I 1963 blev Büngers Brødfabrik omdannet til et familieaktieselskab med Verner Bünger som direktør.
I 1977 får Verner Bünger stillingen som administrerende direktør i Fynbo Brød A/S. Fabrikken i Vestergade forsøges solgt, hvilket ikke lykkedes og den lukkede. Dermed mistede 15-20 medarbejdere deres arbejde.
Bjarne Gregersen, Svendborg Byhistoriske Arkiv, 2019.