svendb_modeljernb1Svendborg Modeljernbaneklub blev stiftet i 1996 ved en generalforsamling på Svendborg Legetøjsmuseum, og man startede opbygningen af en mindre moduljernbane. Fra start var der omkring 30 medlemmer, og der var et højt aktivitetsniveau med foredrag og besøg hos andre modeljernbaneklubber.

Året efter indvies modulbanen ved et arrangement i Byparken, og klubben får midlertidigt klublokale hos SJ Papir på  Abildvej. Kommunen foreslår at klubben kan få et lokale i kælderen under Rantzausminde Skole, men i stedet bliver det til et kælderlokale under Nordisk Kelloggs på havnen.

I 1998 får klubben sit eget klubhus på Bergmannsvej på Thurø og medlemmerne går i gang med at renovere huset og forberede opbygningen af anlægget. Dette arbejde strækker sig langt ind i 1999 og 2000 hvor banen indvies ved et åbent hus-arrangement d. 2. april hvor der er over 80 gæster.

Åbent hus-arrangementet gentages året efter d. 18. februar, hvor der er næsten 200 besøgende.

Samtidig opretholdt man det høje aktivitetsniveau med udflugter til blandt andet Miniatur Wunderland i Hamburg, og deltagelse i udstillinger sammen med andre klubber på Jernbanemuseet i Odense.

Medlemsniveauet har gennem årene holdt sig stabilt omkring 30 stykker. Der udgives også et klubblad ved navnet MY'REN.

SvMJKs logo er tegnet af Niels Jongdahl, og viser et MY-lokomotiv med et par af byens kendetegn, Christiansmøllen og Vor Frue Kirke, i baggrunden.

Gå til toppen