Dråben er den ene af Svendborgs 2 dykkerklubber. Den anden er Delfinen.
Klubben blev stiftet i 1981 med det formål at fremme undervandssporten, ungdomsarbejde og sikkerheden under dens udførsel. Den kan om muligt støtte undervandsaktiviteter af kulturel og videnskabelig art. Klubben har såvel motions- som konkurrencesport på programmet.
Af aktiviteter nævnes undervands-rugby (som dyrkes både som motions- og som konkurrencesport, hvor man har hold i 1. division), undervands-jagt (også på motions- og konkurrenceplan, hvor en kredsjagt er på typisk 3 timers varighed), juniordykning, snorkeldykning og flaskedykning. Dråben er optaget i Dansk Sportsdykker Forbund (DSF), Dansk Idræts Forbund (DIF) og Svendborg Idrætssamvirke (SIS). Derudover uddanner klubben medlemmer i henhold til CMAS´s danske standard.
Klubben holder til i den gamle svømmehal på Centrumpladsen, hvor der også forefindes klublokaler. For det meste foregår dykningen i Svendborgsund, men da vandet omkring Langeland er et af de bedste jagtområder i Danmark, foregår en del af aktiviteterne også der.
I de senere år har klubben intensiveret arbejdet med at få nye juniormedlemmer og i 2011 var antallet ca. 30 juniorer i alderen 7 – 18 år. Juniorerne har taget en del medaljer ved danske mesterskaber især i monofinnesvømning.
Ved Dråbens ”skrammeldykning” i 1996 gjorde de et lidt specielt fund ud over cykler, indkøbsvogne og lignende, idet der under Frederiksbroen blev fundet et gammelt jagtgevær, der var pakket ind i en plasticpose, der var bundet sammen med sejlgarn.
Også til fastelavn slås der ”katten af tønden”. I avisartikler fra 2010 beskrives, at Dråben samarbejdede med dykkerklubben Delfinen om arrangementet. Det pågældende år var det særligt koldt med is på vandet ved Svendborg Lystbådehavn. Derfor deltog kun i alt 8 dykkere i selve tøndeslagningen. Først måtte der dog hakkes hul i isen, dernæst måtte de slå flere omgange før tønden brød sammen og indholdet af dåseøl faldt ud. Selv om dykkerne betegnede vandet som ”koldt som bare kattens” havde de alligevel fysik og mod nok til at drikke øllene dels på isen dels i vandhullet. Ved den afsluttende fest i svømmehallen måtte ”tøsedrengene” der ikke deltog i tøndeslagningen, lægge ører til de friske deltageres ”hån.” Søren Olsen, der stod for arrangementet, indrømmede bagefter, at han havde gjort tøndeslagningen ekstra besværlig ved at lægge tønden i vand i et døgn før arrangementet, for at undgå at tønden blev smadret med det samme.
Dykkerklubben Dråben udgiver sit eget medlemsblad ”Dykkerjournalen”, der udkommer 6 gange årligt.