tankefuld2Restaurant Tankefuld vest for skoven af samme navn var stedet, hvor der blev holdt møder og sammenkomster for navnlig beboere i Egense Sogn. Og det var restaurationen, hvor der blev holdt talrige fester, ligesom det var her mange svendborgensere samledes for at se solen danse pinsemorgen over Svendborgsund.

Så vidt det har kunne spores blev restauranten opført omkring 1920. Skibsreder Louis Carlsen havde lige efter 1. verdenskrig erhvervet en strimmel jord, der gik fra Rantzausmindevej og helt ned til Svendborgsund.

Han lod restaurationen opføre og forpagtede driften ud. En af dem var Åge Henriksen, en søn af Henning Henningsen, Rantzausminde Bådeværft. Åge Henriksen havde tillige en minkfarm på arealerne op mod vejen.

I 1950'erne og 1960'erne var Restaurant Tankefuld et populært sted for personalefester, konfirmationer og anden festivitas. Fra 1962 til 1974 var Jytte Sørensen restauratør, og hun var kendt som Jytte Tankefuld.

Den sidste forpagter var Hans Pedersen, der forlod stedet i 1980.

Derefter stod bygningerne og forfaldt. Der blev udøvet hærværk, ligesom skovens vækster nærmede sig restaurationen. Den var opført i mursten med en stor veranda af træ, hvorfra gæsterne kunne nyde synet til sundet og den lille ø Iholm.

I 1983 besluttede den daværende ejer, lods Jens Otto Karlsen, Assens, at få fordums herlighed revet ned. Det var nedbrydningsfirmaet Verner Rasmussen og Søn, der stod for at arbejdet. Det viste sig, at restaurationen var bygget af flere omgange. Aviser og ugeblade var brugt til isolering.

Der var meget genbrugsmateriale i bygningen, og det blev afsat til forskellige. Så måske er der et eller flere steder i Svendborg og omegn, hvor der er en flig af den før så populære restauration.

Efter nedrivningen blev der opført en villa til privat beboelse.

Gå til toppen