tipskongen_elwin_hansenElwin Hansen trådte sine journalistiske barnesko på Jyllands-Posten, hvor han blandt andet var politimedarbejder og endvidere skrev om motorsport. Dette medførte, at han blev landsformand for motorsportsorganisationerne i Danmark. Via dette arbejde fik han kontakt med en svensker, der havde opfundet et tipssystem, der gjorde det lettere for tipperne at udfylde de mange kuponer.

Elwin Hansen fik eneret på disse tipssystemer i Danmark, og det gjorde ham faktisk til en holden mand. Således var Elwin Hansen klar, da Dansk Tipstjeneste blev stiftet og tipning blev indført i Danmark i 1949. Året forinden havde han startet Tipsbladet, der skulle informere tipperne om tipssystemer og også bringe almindeligt fodboldstof.

Tipsbladet blev redigeret i Hellerup i en årrække, men i 1964 rykkede Elwin Hansen til Svendborg, hvor han købte en gård på Hellegårdsvej og indrettede den til luksusbolig. Også redaktionen af Tipsbladet flyttede til gården, der nu fik navnet Tipsgården.

Før flytningen til Svendborg var Tipsbladet blevet trykt af Svendborg Avis A/S, så derfor har det været naturligt, at redaktionen af bladet også lå i byen

Gå til toppen