magelund1I sit lange aktive liv rørte der sig ikke meget i Svendborg uden, at Bent Magelund (1931-2009) på en eller anden måde var indblandet i det.

Bent Magelund var svendborgenser med stort S.

Han blev født på Esthersvej i Svendborg den 23. januar 1931. Han kom i lære som herreekviperingshandler hos Martin Bank og tog en supplerende uddannelse som dekoratør.

I 1954 overtog Bent Magelund sin fars herretøjsforretning som tredje generation. Den lå da på Banegårdspladsen, men Bent Magelund flyttede den få år efter til Møllergade 17-19.

I 1975 sprang Bent Magelund over disken, lukkede forretningen og overtog udgivelsen af Kongeriget Danmarks Handelskanlender, som han drev nogle år.

Frigjort for de lange arbejdsdage i butikken kastede Bent Magelund sig over en lang række projekter.

Han var manden, der fik genoplivet Peter Most Garden, der efter kæmpesucces ved byjubilæet i 1953 nærmest var afgået ved døden.

I 1976 stillede Bent Magelund sig i spidsen for etableringen af Sydfyns Centrum – foreningen for Svendborgs detailhandlere.

Bent Magelund var manden, der i 1977 opfandt gamle torvedag, som hvert år i august samler tusindevis af mennesker i den gamle søkøbstad til nogle yderst festlige timer.

I 1978 blev Bent Magelund ansat som marketingchef i Sydfyns Centrum. Han tog i den egenskab talrige initiativer for at holde kunderne i byen og tage konkurrencen op med Odenses forretninger.

I 1986 fratrådte Bent Magelund stillingen hos Sydfyns Centrum.

magelund2Bent Magelund sad i bestyrelsen for Svendborgs gamle sommerteater Rottefælden og stillede sig helt i front, da der skulle samles ind til en gennemgribende renovering af fælden. Bent Magelund var med i det agtværdige Borgerlige Skyttelaug , hvor han satte sit farverige præg på festlighederne i Christiansminde 3. pinsedag. Han var aktiv i Det konservative Folkeparti i Svendborg og flere gange opstillet som kandidat til byrådet, uden dog at blive valgt.

Bent Magelund var æresmedlem af Peter Most Garden, skyttelaug og Svendborgkredsens konservative.

Bent Magelund drev næsten til sin død 17. januar 2009 Mageløse Reklame. Her udgav han i næsten 20 år publikationen Maritim Velkomst med et væld af nyttig information til byens mange tusinde gæstesejlere. Hans datter, Susanne Magelund, viderefører udgivelsen.

Da Bent Magelund i 2006 fyldte 75 år skrev Fyns Amts Avis bl.a.
”Hvis Bent Magelund var en hund, så var han en terrier. Han bider sig fast og helmer ikke, før han får ført sine tanker og ideer ud i livet. Han nægter ganske enkelt at acceptere et nej - både første og anden gang”.

Gå til toppen