ullegaardPovl Ullegård havde næsten nået pensionsalderen, da han trådte ind i den lokale politik i Svendborg. Det skete med stærke ambitioner om at blive borgmester og få ryddet op i kommunen, som efter hans opfattelse var præget af for megen slendrian . Borgerne skulle have noget for deres skattepenge, mente han og så skulle skatten i øvrigt sættes ned.

Ved byrådsvalget i 1997 var han Venstres spidskandidat, men han kom ikke til at indtage borgmesterkontoret. Venstre indgik en konstitueringsaftale med Socialdemokraterne, som betød, at socialdemokraten Jørgen Henningsen blev borgmester og Povl Ullegård viceborgmester. Ullegård blev i kraft af denne aftale formand for Sydfyns Elforsyning.

Povl Ullegård trådte ud af byrådet i 2004, før perioden var udløbet. Han havde bosat sig i Ballen, der dengang lå i Egebjerg Kommune og kunne derfor ikke sidde i Svendborg Byråd.

Han gik ind i byrådspolitik med en erhvervsmands briller på og troede, at en kommune kan ledes som en virksomhed. Ved sin 70 års fødselsdag i 2007 erkendte Povl Ullegård i et interview i Fyns Amts Avis , at politik var en helt anden verden, end den han kom fra. Han havde også haft overdrevne forestillinger om, hvilken indflydelse en viceborgmester-post giver.

I samme samtale med avisen erklærede Povl Ullegård, at hans største oplevelse i byrådsarbejdet var udnævnelsen af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller til æresborger i Svendborg i 2002. Det var på Ullegårds initiativ, at Svendborg Byråd vedtog at hædre skibsrederen med denne titel.

Povl Ullegård var født i 1939 på slægtsgården Ullegård nord for Svendborg. Han kom i lære i Landet Brugs på Tåsinge og blev i 1959 ansat i Fyens Andels Foderstofforretning på Nordfyn. Han var en tid i USA og Tyskland. Han tog HD i regnskab og blev i 1972 vicedirektør i Dansk Langbrugs Grovvareforretning på Axelborg i København.

I 1978 blev han udnævnt til direktør i FAF, som havde hovedsæde i Svendborg. Han fratrådte stillingen i 1996.

I sine unge år var Povl Ullegård håndboldspiller på topplan og spillede i første division for Svendborg og Tarup.

I 26 år indtil 2004 var han ejer af den smukke velholdte Nyhavegård på Thurø. Her plejede han sin interesse for islandske heste.

Efter at han var gået ud af byrådet og havde bosat sig i en villa med havudsigt i Ballen holdt Povl Ullegård sig helt ude fra det offentlige liv.

Povl Ullegård døde den 25. januar 2009.

Gå til toppen