viggo_schultzFra 1978 til 1984 var Viggo Schultz en yderst dynamisk borgmester. Han var valgt af Socialdemokraterne, men var ikke at finde på partiets højtråbende venstrefløj.

Selv yndede Viggo at kalde sig en erhvervsorienteret socialdemokrat. Han var uhyre populær og nåede at sætte sig varige spor i sin fødeby. Svendborgenserne var trygge ved ham som borgmester

Viggo Schultz blev født på Nyborgvej i 1928 og voksede op i små kår. Den unge Schultz blev aspirant i ØK og tog en maskinmester uddannelse. Han læste derefter til teknikum ingeniør og fik ansættelse på Svendborg Værft A/S.

Fra 1965 var Viggo Schultz ansat på Svendborg Tekniske Skole som inspektør. Han tog initiativet til oprettelsen af Svendborg Maskinmesterskole. Uddannelsen af maskinmestre var hidtil foregået på en afdeling af teknisk skole.

I 1967 blev Svendborg Maskinmesterskole en selvstændig enhed, og Viggo Schultz blev dens første forstander. I 1970 stod gode velindrettede bygninger på A.P. Møllersvej klar til skolen – og de unge strømmede til maskinmesteruddannelsen i Svendborg.

I begyndelsen af 1970érne blev Viggo Schultz medlem af Svendborg Byråd. I 1978 trak den navnkundige borgmester Svend Aage Andersen sig tilbage, og valget af Viggo Schultz som hans efterfølge var helt naturligt.

viggo_schultz2Viggo Schultz var noget af en ildsjæl og fremadskuende. Han havde bl.a. gode forbindelser til Rederiet A.P. Møller, og det var hans fortjeneste, at rederiet besluttede at placere uddannelsen af folk til olieboreriggene i Svendborg. Hermed var grunden til Maersk Training Centre lagt.

På en lang række andre felter gjorde Viggo Schultz en stor indsats. En indsat, som var respekteret og værdsat langt ud over socialdemokraternes rækker.

Fyns Amts Avis noterede da også ved hans død i 1990, at en af Svendborgs store mænd var gået bort.

I 1984 slog Viggo Schultz sit livs kolbøtte, som han selv sagde bagefter. Byens borgmester b lev taget for promille kørsel i sin bil, og han måtte forlade sit embede.

Efter at have sundet sig oven på den triste kendsgerning kastede Viggo Schultz sig ud i en række projekter. Det gjaldt bl.a. udviklingen af International Uddannelses Center, som havde til huse i Langes gamle jernstøberi. Han var formand i Sydfyns Elforsyning, næstformand i Fyns Værket og i bestyrelsen for Elsam.

Ved byrådsvalget i 1989 gjorde Viggo Schultz politisk come back og kom i byrådet med et meget stort antal personlige stemmer. Han blev formand for teknisk udvalg.

I marts 1990 døde Viggo Schultz pludselig i en alder af kun 62 år. Sporene fra 1984 havde trods alt sat sine dybe spor.

Gå til toppen