carl_soerensenDet var ikke mindst Carl Sørensens fortjeneste, at Svendborg Havn fra omkring 1920 og frem var blandt de største, når det gjaldt import af korn- og foderstoffer. Havnen blev også flittigt brugt til eksport af dansk maltbyg til England, Norge, Belgien og Tyskland.

Carl Sørensen drev fra 1906 sit varemæglerfirma i Svendborg med handel af korn- og foderstoffer og andre produkter, og han fik omkring 53 år i branchen.

Carl Sørensen blev født i 1884 i Aarhus. Han kom i lære i et mæglerfirma og var en tid bogholder på sukkerfabrikken.

Carl Sørensen kom under vejr med, at Svendborg Havn manglede en varemægler og slog sig ned i søfartsbyen. Det skete efter at han havde taget en mæglereksamen, så han kunne blive autoriseret varemægler.

Carl Sørensen kastede sig med stor energi ud i sin virksomhed og viste et udpræget handelstalent.

Han brugte også sine evner på andre felter. Således var han i 25 år fra 1933 medlem af Svendborg Byråd, valgt af de konservative.

Carl Sørensen sad i en række udvalg og var således med til at præge byens udvikling. Han sad i gasværksudvalget, da det den gang nye gasværk blev bygget i 1936. Han var formand for udvalget, da gasværket blev udvidet i 1953.

I 1943 blev Carl Sørensen formand for Svendborg Handelsstandsforening og sad i bestyrelsen for De fynske Handelsstandsforeningers Centralforening. I en årrække var han næstformand i I/S Svendborg-Vindeby Færgefart.

Carl Sørensen døde i 1961. Det firma han grundlagde i

Gå til toppen