tinna_myrupTinna Myrup nåede kun at være turistchef i Svendborg i ni år. Alligevel fik hun for alvor Svendborg og Sydfyns lyksaligheder slået fast i mange turisters bevidsthed, hvilket gav million omsætning til egnens overnatningssteder, forretninger og restaurationer.

Tinna Myrup blev blandt 35 ansøgere valgt til turistschef i 1981, da en afsløser for Niels Kjøller skulle findes.

Hun var født i Aalborg og oprindeligt bankuddannet. Et job som rejseleder fristede, og hun blev ansat i Spanien af Tjæreborg Rejser. Snart blev hun leder af rejselederskolen i Spanien og destinationschef. Tinna Myrup blev kaldt hjem til hovedkontoret i Tjæreborg og blev chef for bureauets 600 rejseledere.

Nye udfordringer trak, og da stillingen i Svendborg blev ledig, søgte hun og fik den altså.

Tinna Myrup formåede sammen med sine medarbejdere at yde byens turister den bedste tænkelige hjælp og service. En amerikansk journalist skrev endda, at Svendborg Turistkontor var det bedste i landet.

tinna_myrup2Tinna Myrup gjorde et stort arbejde for at gøre Rottefælden og dens revy kendt viden om, ligesom hun gjorde en stor indsats for Svendborg Sommerspil og Børnehjælpsdagen.

Tinna Myrup var medlem af bestyrelsen for Foreningen af Danske Turistchefer.

I 1990 ramte en sygdom hende. Den var så alvorlig, at hun døde i en alder af kun 51 år.

Ved hendes død blev det notere, at hun ikke kun var professionel, men nærede også en oprigtig kærlighed til den by, hvis liv hun på så mange måder tog del i.

Gå til toppen