Da Jens Fisker-Andersen i en alder af 77 år døde i juni 1962, sluttede et rigt og vigtigt kapitel i Svendborgs søfartshistorie.
Fra 1907 til 1955 stod han i spidsen for stålskibsværftet på Frederiksøen i Svendborg, under forskellige navne og selskabsformer.
Jens Fisker-Andersen blev født i 1885 og var ud af skibsbyggerslægten Ring-Andersen. Han tog som voksen sin moders efternavn, Fisker, som mellemnavn. Hans broder, Johannes Ring-Andersen, kom i lære som træskibsbygger og førte faderens værft videre.
Jens Fisker-Andersen lærte at bygge stålskibe i Helsingør. Sammen med tre søskende stiftede han i 1907 et stålskibsværft side om side med træskibsværftet.
Stålskibsværftet blev i 1914 hærget af en brand. Under navnet A/S Svendborg Skibsværft og Maskinbyggeri genopstod det i 1916.
Krisen i skibsfarten betød, at værftet igen kom ud af drift i 1924, men kom atter i omdrejninger et par år efter under navnet A/S Svendborg Skibsværft.
I 1955 fandt Jens Fisker-Andersen tiden inde til at trække sig tilbage fra det værft, som ellers om noget havde været hans liv.
I tidsrummet 1907 til 1955 havde værftet kontraheret 67 nybygninger, skibe af vidt forskellige typer, bl.a. færger til A/S Sydfynske Dampskibsselskab og lastdampere til A. P. Møller. Han havde ikke tal på fartøjernes samlede tonnage, men derimod deres værdi: 42 mio. kr. i alt.
”Jeg har haft dejlige arbejdsår på værftet, og det takker jeg for”, sagde Jens Fisker-Andersen i en afskedssamtale med Svendborg Avis.
Jens Fisker-Andersen beskrives som en stor personlighed, som gjorde et positivt indtryk på mange. Han var usnobbet og havde en ligetil måde at tage tingene på. Der opstod mange myter om Fisker-Andersen, skabt af hans friske bemærkninger og sommetider spontane handlinger.
Jens Fisker-Andersen havde en række tillidshverv, bl.a. som medlem af Svendborg Tekniske Skoles bestyrelse og han var æresmedlem af Svendborg Marineforening.