Henning Thalund (1929-2013) viede sit liv til det maritime på flere fronter.
Fra 1976 til 1993 var han forstander for verdens ældste søfartsskole for menigt mandskab, Svendborg Søfartsskole, og var i de år med til at give flere tusinde unge deres første teoretiske og praktiske lærdom i sømandsskab.
Henning Thalund var også manden, der sikrede den kulturhistoriske skat, som udgøres af de mange kirkeskibe rundt i landets kirker. Han var snild med fingrene og gav talrige en overhaling.
Henning Thalund havde et forfatterskab bag sig, ligesom en artikel fra hans hånd ofte var at finde i Svendborg Museums årbøger.
Han blev født i Esbjerg og i 1946 stod han til søs. Han blev elev på Sømandshøjskolen i Svendborg og sejlede derefter i småskibsfarten. Han blev aspirant i ØK og i 1953 skibsfører fra Københavns Navigationsskole.
Henning Thalund udmønstrede som styrmand i ØK og sagde en gang til en avis:
-Jeg var hjemme halvandet år efter. Da så jeg for første gang min søn på et år. Jeg havde fået nok af langfart.
Henning Thalund fik ansættelse i Farvandsvæsenet. Her sejlede han ud mandag og var hjemme igen fredag efter at have tilset fyrskibe og farvandsafmærkninger.
Efter nogle år blev Thalund lærer på Søfartsskolen i Esbjerg og senere på Unge Hjems Højskole i Skåde Bakker.
Da han i 1976 blev forstander på Sømandshøjskolen, tog den navneforandring til Svendborg Søfartsskole, hvor han satte sit præg på undervisningen.
Henning Thalund var i en del år medlem af menighedsrådet i Sct. Jørgens , hvor han var formand fra 1995 til 1999.
Mange menighedsråd var kommet under vejrs med, at Henning Thalund kunne restaurere kirkeskibe, som trængte til en kyndig hånd efter at have prydet kirkerummet i årevis. Han udgav også bøger med beskrivelser af kirkeskibene i samtlige kirker i bl.a. Fyns og Haderslev stifter.
Henning Thalund skrev flere bøger, bl.a. om stålskonnerten ”Freia” af Svendborg og ”…..i kuling og magsvejr”, som er en hyldest til sejlskibstiden.