finsenKaj Finsen (1929-2012) satte i næste tre årtier sit store præg på udviklingen af Svendborg Andels-Svineslagteri.

Kaj Finsen var født i Kirkeby og havde sin barndom i Rudkøbing og senere i Svendborg. Her tog han realeksamen og HD. Derefter blev han kontorelev på Kødfoderfabrikken Fyn, som var ejet af de fynske slagterier, og som lå nærheden af den nuværende 5. Maj Plads i Svendborg.

I seks år arbejdede han på slagteriet i Nykøbing Sjælland. I 1954 fulgte ansættelsen som assistent på Svendborg Andels-Svineslagteri. Han steg i graderne, først som bogholder og fra 1970 som underdirektør. Da direktør Leth Møller kort efter døde var det naturligt, at Kaj Finsen overtog hans stilling.

Kaj Finsen beskrives som en kontant leder, der havde sine meninger om tingene, men som i høj grad også lyttede. Det var i høj grad hans fortjeneste, at slagteriet i 1971 som den første andelsforening i Danmark indførte medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen.

Svendborg Andels-Svineslagteri blev udvidet og moderniseret for millioner og regnskabet viste pæne tal til glæde for de mange landmænd, der leverede deres svin.

Svendborg Andels-Svineslagteri stod godt rustet, da de fynske andels-slagteriet i 1980 fusionerede til Expo-Fyn, og Kaj Finsen fortsatte i ledelsen. Tre år efter fratrådte han efter en omstrukturering af ledelsen.

Kaj Finsen blev i maj 1984 leder af Centrum Rengøring I/S.

Gå til toppen