aeroesundBygget som motorfærge til fart mellem Svendborg og Ærøskøbing til A/S Dampskibsselskabet Ærø hos Husumer Schiffswerft i Husum, Tyskland. I 1959 solgte man den kun fire år gamle Ærøskøbing til Italien. Dette gjorde plads til at man kunne bestille en ny og mere moderne færge. Den leveredes i mar. 1960.

 

Færgen var indrettet med bovport, hvilket gjorde det muligt for bilerne at køre ind i den ene ende og ud af den anden. Tidligere havde bilisterne været nødt til at bakke ombord på færgerne. Den var desuden udstyret med et TV-apparat.

 

Ærøsund sejlede mellem Svendborg og Ærøskøbing frem til 1999, hvor den erstattedes af en ny færge. Den blev solgt til koncertarrangør Frank Steen i 1999. Færgen skulle sejle rundt mellem de danske byer med cirkus, koncerter og anden underholdning.

 

Efter at have ligget i Svendborg havn uden at blive benyttet i flere år, blev det efter megen diskussion i 2014 besluttet at sænke færgen ud for Ballen i Svendborgsund. Her skal den være til glæde for både dyreliv og for fritidsdykkere der ønsker at dykke på vrag. Færgen er blevet gjort dykkervenlig og alle miljøskadelige materialer er fjernet. Den 5. okt. 2014 blev færgen under stor mediebevågenhed sunket.

 

Specifikationer:

Byggeår: 1960.
Byggested: Husumer Schiffswerft, Husum, Tyskland.
Længde 54,75 m.
Bredde: 9,88 m.
Dybgang: 2,51 m.
Bruttotonage: 396 BRT.
Nettotonnage: 169 NRT.
Maskine: 800 HK

 

Litteratur:

Leif Rosendahl: Færger på Ærø, Marstal, 1999.

Gå til toppen